Articles
- Detalls
- Escrit per Super User
- Categoria: aules
- Vist: 893
L'aula dels Firaires ha estat treballant la Primavera a través de l'experimentació amb els sentits aprofitant que les flors creixen en varietat de colors, olors i textures. S'ha aprofitat les zones de pati de l'escola per anar a recollir diferents flors que hem trobat. A més a més, s'ha experimetnat amb roses i tulipes que s'han mirat, olorat i tocat des de diferents perspectives. S'han aprofitat els pètals de les roses vermelles per anticipar que es ferien caure per fer seguiments visuals.
Una altra activitat relacionada ha estat la de control de l'entorn a través de la regadora adaptada omplint amb aigua recipients de diverses formes i mides amb les flors a dins, tot treballant el causa-efecte. Després s'ha posat tot al congelador per observar-ne posteriorment el resultat.
Els Firaires han gaudit molt de l'experiència de totes aquestes activitats de primavera.
- Detalls
- Escrit per Super User
- Categoria: aules
- Vist: 852
La setmana del 24 de març hem celebrat els Jocs Florals a l’escola.
Com en cada edició, els nostres són uns Jocs Florals cooperatius on tot l’alumnat de l’escola treballa durant una setmana una cançó, un poema, un conte o un text segons els propis objectius.
La fita que tenim és trobar-nos el darrer dia com a cloenda i fer una creació conjunta.
Enguany, les logopedes i la nostra il·lustradora Marta Quella ens han preparat un trencaclosques gegant que era la Terra.
El primer dia, un alumne va tenir la tasca de repartir les peces a les diferents biaules explicant, amb un comunicadors -l’step-, què s’havia de fer.
Cada biaula va decorar la peça amb els materials escollits i va poder escoltar i treballar la cançó del Pot Petit “Viatjant per tot el món”.
Aquí podeu visionar un fragment de la cançó adaptada amb pictografia
Per la cloenda vam fer una trobada conjunta a la sala gran on tot escoltant la cançó Viatjant per tot el món, vam muntar el trencaclosques i vam posar-hi titelles d'infants d'arreu del món.
Aquí teniu el vídeo de la Cloenda
- Detalls
- Escrit per atrenchs
- Categoria: aules
- Vist: 758
Aquest final de trimestre hem celebrat la Setmana temàtica d'aquest curs. Seguint amb el tema de "Les cultures del món" hem dut a terme diferents tallers on hem pogut compartir amb altres aules i en espais diferents dels habituals, tot realitzant instruments i màscares d'arreu del món amb materials reciclats. Per la presentació de la setmana hem tingut la col·laboració musical de l'Anna Losantos, i per fer la cloenda han participat els alumnes del Cicle Formatiu d'esports de l'Institut Freta de Mataró, on ens han representat músiques de d'arreu del món.
Tot plegat ens ha permès viure una setmana diferent, compartint noves experiències i aprenent més coses d'arreu del món.
- Detalls
- Escrit per Super User
- Categoria: aules
- Vist: 946
Al llarg de la setmana del 17 al 21 d’abril, des de l’escola hem volgut treballar la festivitat de Sant Jordi.
Les aules han realitzat diverses activitats relacionades amb la diada, com ara explicar i representar la llegenda, manualitats per fer la rosa o el punt de llibre.
En un dels racons de l’escola, es va crear l'espai temàtic de Sant Jordi amb diferents propostes obertes a tot l’alumnat on hi havia:
- Un photocall amb els principals persontages de la llegenda.
- Disfresses dels diferents personatges de la llegenda.
- Contes per poder mirar i explicar.
Tot amb l'objectiu de poder gaudir tot treballant la temàtica d’aquesta festivitat catalana.
Us deixem un video perquè pogueu veure que bé ens ho vam passar.
- Detalls
- Escrit per Super User
- Categoria: aules
- Vist: 955
Aquest segon trimestre els Inventors han treballat el tema dels oficis i s’han centrat en el d'infermera. Han concretat què fa la infermera a l’escola i sobretot a la seva aula.
S'han anat responent a preguntes com:
Què fa?
On treballa?
Quines tasques fa a l’escola?
Quins estris fa servir?
Les respostes a aquestes preguntes els ha connectat amb les seves necessitats i vivències. N’hi ha que ha recordat que a l’hospital els havien posat oxigen, d’altres que fan servir el cough assist, d’altres que quan cal fan nebulitzacions, etc.
S'ha creat un plafó monogràfic del tema que s'ha anat fent servir a mesura que la infermera i l'auxiliar d'infermeria han entrat a l’aula a fer les explicacions pertinents.
S'ha anat fent un mural, s'ha fet comprensions, s'ha jugat a fer d’infermers amb nines, s'ha fet la maleta de l’Eli (la infermera) i s'ha mirat vídeos resum de tot el tema, que s'han penjat a un Amida.
Ha estat una experiència molt enriquidora de treball conjunt amb infermeria.
A nivell d’autoestima, ha estat important ja que cada un d’ells ha tingut el seu moment de mostrar coses als altres: com es fa la cura dels ulls, com es fa un cough assist, com es fa una glicèmia,... també han pogut veure de ben a la vora i tocar estris, per exemple han pogut escoltar el cor de l’Eli amb el fonendoscopi.
Agraïm molt la tasca de l’Eli i l’Elena (la infermera i l'auxiliar), tant en el dia a dia com en l’acompanyament que ens han fet en aquest aprenentatge.
Us deixem un vídeo d’un parell de sessions: