El passat 22 de novembre, la biaula de Pintors i Esportistes va celebrar Sta. Cecília (patrona de la música) d'una manera molt especial!

Es van trobar, tots plegats, i amb la pantalla interactiva i l’ordinador, es vam connectar amb la mare d'en Gerard, la Marta, i el pare d'en Víctor, en Francisco.

La Marta ens va oferir un concert amb el piano i des de l'aula, Pintors i Esportistes la van poder acompanyar amb instruments de percussió. Algunes de les cançons que van poder escoltar i cantar van ser: El Bon dia d'en Santi, El Silenci, Els Sentiments, la cançó de les Emocions i l'Adéu.

Va ser una activitat que va agradar a l'alumnat d'aquestes dues aules perquè van poder gaudir del concert a mida que va brindar la Marta i compartir aquesta estona amb en Francisco.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta activitat està emmarcada dins del projecte “Ventana interactiva al mundo” amb el suport de la Fundació Mapfre.

El divendres 12 de novembre, les aules de Reporters i Jardiners van realitzar una activitat especial per tal de seguir treballant La Tardor.

Reunint-se a una aula i amb la pantalla interactiva i l’ordinador es van connectar amb la mare d’en Tomy, un dels alumnes de l'aula de reporters, l'Amorina per seguir una recepta de taronja amb xocolata, queella anava mostrant des de casa seva i reporters i jardiners anaven seguint des de l'escola. 

Ha agradat molt poder connectar amb una família de l'aula i compartir aquesta estona.

Durant l’activitat, es va poder tocar, olorar, tastar, experimentar  primer amb les taronges i després amb la xocolata (sencera i líquida).

Durant el procés d’elaboració, ha agradat tocar les taronges senceres, descobrir que eren suaus i algunes toves, que es podien aixafar i, tal i com explicava l’Amorina, que tenien molt de suc. Es van obrir tot esquitxant perquè eren molt sucoses. Es van olorar i tastar-ne, el suc  i també aixafar-les veient que eren llefiscoses.

 

Seguidament, van agafar la xocolata sencera, la van mirar, tocar i olorar. Un cop escalfada, van experimentar amb la xocolata calenta i desfeta. A molts dels dels reporters i jardiners els ha encantat el seu gust.

 

Finalment aguantant  la mitja lluna de taronja amb la mà, s'ha sucat dins d’un bol de xocolata desfeta. Quina sensació!!!! D’altres, accionant el commutador per tal de fer anar el braç articulat amb el got giratori i així poder fer caure la xocolata a  sobre de les taronges.

 

Així, ben bruts de mans i cara s'ha pogut gaudir molt d'aquesta activitat compartida entre família i escola gràcies a la gran pantalla interactiva.

.

 

Aquesta activitat està emmarcada dins del projecte “Ventana interactiva al mundo” amb el suport de la Fundació Mapfre.

L'escola s'ha presentat als Premios Romper barreras 2021 aconseguint un 2n premi en la categoria Colectiva. 

Aquest ha estat el vídeo guardonat on sota el títol Maneres i maneres es presenta un conjunt d'accessos i materials tecnològics que utilitza l'alumnat de l'escola amb l'objectiu de millorar l'autonomia i participació des d'una perspectiva lúdica i pedagògica.

Clica aquí per veure el vídeo

Aquesta castanyada hem estrenat la pantalla interactiva i el portàtil aconseguits amb el projecte “Ventana interactiva al mundo” gràcies a la Fundació Mapfre.

Les aules de Bombers i Artistes han pogut seguir la festa connectats des de la biaula amb aquesta pantalla.

Ha estat xulo poder-ho veure amb aquestes dimensions! Farem moltes coses interessants amb aquest nou material.

 

Durant el mes de setembre, la Nuri, especialista en cultura digital i noves tecnologies de l'escola, en reunió de tutores, va mostrar la pantalla interactiva que s'ha aconseguit gràcies el projecte finançat per la Fundació Mapfre en haver guanyat una de les ajudes socials en la convocatòria de projectes 2021. 

En aquesta sessió, va ensenyar les múltiples possibilitats d'activitats que les tutores poden realitzar amb el seu alumnat per iniciar el projecte que es durà a terme al llarg del curs emmarcat dins de les festes populars.