Celebració de la IX edició dels Jocs Florals a l'Arboç. Enguany el poema escollit ha estat "Bombolles" de la Joana Raspall. 

 

CLICA AQUÍ PER VEURE EL VÍDEO RESUM DE L'EDICIÓ

El 21 de febrer va ser el dia Internacional de les Llengües Maternes.

El grup flexible de Llenguatge ha fet una notícia sobre les llengües maternes. Van demanar a les famílies que diguessin quina era la seva llengua materna i que enviessin un T’ESTIMO! dit tal i com ho diuen a casa.

Amb aquesta activitat vam aprofitar per treballar la A i la U. I trobar els símbols ESTIMAR i T’ESTIMO en els plafons de comunicació.

 

Enllaç al sites: 

https://sites.google.com/view/trapelles-companyia-de-teatre/not%C3%ADcies/dia-internacional#h.lkidrnfv4j9l

A  nivell d'escola general, gràcies a la col·laboració de les famílies, s'ha elabot un racó amb elements de les diferents cultures que convivim a l'escola . Els diferents elements (roba, utensilis, bandera, contes, instruments...) ha permès experimentar, conèixer i conversar sobre la diversitat cultural que ens envolta i fer-ho més proper a tot l'alumnat de l'escola.

 

 

 

Per celebrar el dia de la PAU, enguany s'ha explicat vivencialment el conte adaptat per l'escola que narra la història de la guanyadora del Premi Nobel de la Pau del 2004, la kenyana Wangari Maathai per les seves contibucions al desenvolupament sostenible lluitant contra la desforestació del seu país.

La narració del conte "La Wangari i els arbres de la Pau" ha anat acompanyada d'experiències sensorials de llums, sons, colors i música africana perquè l'alumnat podés gaudir-lo de manera més vivencial i participativa. Amb elements tècnics de control de l'entorn s'ha pogut vivenciar l'exemplificació del reg dels arbres. En acabar la representació del conte, cada biaula ha participat aportant la creació del seu arbre simbolitzant l'ajuda a la reforestació del nostre planeta. 

Aquest és l'enllaç al conte adaptat: https://drive.google.com/file/d/15f4kTr26oFXG6sAzCOElPbFpRmrtCdzn/view?usp=sharing

 

 

 

Aquest dimecres 24 de gener un grup de joves de l’escola del CEE Les Aigües (de Mataró) ens van venir a fer la lectura teatralitzada del conte “La marieta sense taques”.

Ens el van llegir i ens el van explicar amb signes. També ens van ensenyar les làmines del conte i les titelles dels animalons que hi sortien. Ah! Com que el conte passava en un jardí, ens van deixar tocar una gespa artificial que feia molt bona olor i cada cop que explicaven que plovia ens esquitxaven amb un polvoritzador.

Vam estar molt contents de compartir aquesta experiència.

 

 

Mil gràcies escola Les Aigües!

 

 

Des de la comissió alimentació i salut s'ha preparat tot uns racons i activitats perquè l'alumnat de l'escola visqui la hidratació també des d’un punt de vista educatiu i lúdic. Els dies 16 i 17 de maig es van preparar tot un seguit de racons per l'escola i activitats per per tal d’acostar la hidratació i el món de l’aigua com una cosa motivadora, estimulant i necessària.

Us presentem el vídeo mostra del recull d'activitats i resum de com es treballa de manera educativa tot el tema de la hidratació a l'escola. Aquest vídeo ha estat mostrat per primera vegada a l'acte que hi ha hagut el dia 23 de juny a les dependències de SERHS Food en motiu de la presentació de resultats del projecte de disfàgia a l'escola. 

 

Clica aquí per veure el vídeo