aules

Els Bombers hem sortit pels patis de l'escola a explorar l'entorn més proper i hem "sentit el món" a través dels sentits. Hem hagut d'estar atents  i observar l'espai del pati descobrint, escoltant, olorant i tocant diferents elements de l'entorn. Hem visitat l'hort i el cirerer d'arboç de l'escola que l'hem trobat carregat de fruits. Hem agafat uns quants fruits i ens els hem endut a l'aula per observar-los i investigar-los.

En tot aquest procés, hem pogut treballar conceptes amb el seu vocabulari corresponent, un vocabulari de mitja i baixa freqüència a través de la comprovació de les característiques d'aquests fruits recollits: dur-tou, rugós-llis, rodó-quadrat-triangle-rectangle, flotar o no flotar, colors,  sec-humit, gran-petit respecte a altres elements i la seva justificació. A través del procediment assaig-error, hem anat provant diferents opcions i comprovant si les possibles hipòtesis eren certes o falses. També hem aprofitat els fruits per treballar reptes matemàtics relacionats amb la suma i la resta, així com, fer agrupacions i reparticions.

Tots aquests procediments d'observació i comprovació dels resultats a nivell visual, ha comportat haver d'emetre explicacions, respostes, solucions... tot generant llenguatge a partir d'unes vivències que ens ha comportat l'exploració a través dels sentits d'un entorn proper com han estat els patis de l'escola.

 

Clica aquí per veure el vídeo

   

En motiu de la festa de la Castanyada, els nois i noies de Bombers i Artistes han volgut preparar aquest vídeo per felicitar la festa.

Han triat una cançó molt animada, han escoltat bé la lletra per entendre-la i poder fer el repartiment dels personatges. També han escollit la roba que havia de dur cada personatge i han ajudat a l'hora de fer el muntatge amb el Moviemaker.

Esperem que us agradi!!

Clica la imatge per veure el vídeo

Felicitació castanyada Bombers i Artistes

Les aules d'Exploradors, Músics, Bombers i Artistes han practictat la cançó del Jo soc com tu d'enguany per començar a gaudir de l'arribada de l'estiu. N'hem fet un vídeo per pofer-ho compartir amb la resta de la Fundació i posar el nostre granet de sorra a les Dissantes d'aquest juliol'21!
Esprem que us agradi!
 
Jo soc com tu 21

La biaula de Jardiners i Reporters hem gaudit molt del cos a partir de la música, els massatges i la vibració. Aquí us deixem un petit vídeo de l’activitat vibratòria amb el “PANDERO”.

 

 

És genial sentir la vibració a través dels ossos i articulacions del nostre cos!!!

El dijous 29 d’abril a les aules de firaires i inventors van celebrar el Dia Internacional de la Dansa.

L’activitat va consistir en escoltar El Bolero de Ravel mentre els nens i nenes estaven situats a terra amb màrfegues acompanyats d'un adult i un mocador. L’adult anava movent el mocador sobre el cos del nen/a, marcant el ritme de la música i amb el so rítmic d'un pandero.

Es va treballar l’estimulació auditiva i també l’estimulació vestibular, tot acompanyant als infants amb un lleuger moviment al ritme de la música.

D’altres objectius treballats a l’activitat han estat: familiaritzar-se amb el so i el silenci, col·laborar amb el mocador i conèixer el pandero com a instrument de percusió.

Aquest curs, la biaula de Músics - Exploradors, hem decidit fer un drac.

 

Cada alumne ha fet un treball d’experimentació amb un tub, que després hem convertit en drac.

 

El treball d’experimentació ha estat:

 • Mirar el tub des de diferents perspectives
 • Mirar a través del tub
 • Posar la mà a través del tub (ara hi és/ara no hi és)
 • Posar objectes per un cantó del tub observant com sortien per l’altre i quin soroll feien
 • Fer sons i/o escoltar sons a través del tub
 • Fer-lo rodolar amb una i amb dues mans
 • I finalment pintar-lo amb pintura verda

Després vam tornar a presentar el tub ja muntat en forma de drac i ens ha permès fer un treball de control de l’entorn, ja que hem posat l’assecador endollat a la caixa de connexions i que l’aire sortís a través del tub, fent soroll i fent voleiar les tires de paper de seda.

 

Amb aquesta proposta hem treballat el causa-efecte, la demanda de continuïtat, hem pogut observar la transformació d’un objecte i hem pogut treballar conceptes com “més”, “commutador”, “assecador”, “m’agrada”...

Us passem l’enllaç del vídeo resum de l'activitat: https://youtu.be/6-euYpZC5PA 

Les aules de Bombers i Artistes s'han encarregat de representar la Llegenda de Sant Jordi. Els nois i noies han recordat la llegenda, han treballat la comprensió d'aquesta i s'han preparat per elaborar el vídeo: repartir-se els personatges, triar el material que necessitaven i les escenes que havien de gravar.

Aquest vídeo ens ha servit per celebrar la diada de Sant Jordi de manera telemàtica amb tota l'escola.

Esperem que us agradi la llegenda i que tingueu una molt bona diada!!

Clica la imatge per veure'n la representació

sant jordi bombers i artsites

L'aula de Cuiners i Mariners aquestes darreres setmanes de trimestre hem fet activitats conjuntes relacionades amb la Pasqua treballant habilitats cognitives i comunicatives i el vocabulari relacionat amb la temàtica (Pasqua, ous de xocolata, plomes,....). Hem fet jocs, experimentació amb els elements de Pasqua, danses,...
 
Pasqua Mariners i Cuiners

Aquest segon trimestre un Grup flexible de llenguatge de les aules de Bombers i Artistes han elaborat un programa de ràdio. 

Els objectius generals treballats han estat:

 • Potenciar la imaginació i creació per poder inventar notícies, escollint alguna de les seccions treballades (música, esports, temps, entrevistes...).
 • Estructurar-ne la informació utilitzant l'ordre correcte de la frase.
 • Elaborar el guió per gravar la notícia i repartir-se la notícia entre els diferents participants.
 • Augmentar vocagulari.
 • Potenciar el treball en equip.

 

Clica la imatge per veure el programa d'aquest segon trimestre!

RÀDIO OLÉ TU

Aquest curs les aules de Bombers i Artistes ens hem presentat a un petit concurs escolar organitzat pels Supermercats Consum entorn al tema dels bons hàbits: La salut sempre guanya.

Tots aquests hàbits saludables els hem anat treballant en diferents situacions i moments:

 • Durant el confinament vam parlar de la importància de tenir uns hàbits saludables (fer exercici, mantenir-nos actius, menjar saludable...).
 • El primer trimestre hem treballat un conte relacionat amb la situació actual i quins bons hàbits d'higiene i protecció hem de tenir ("Ballarem sota una estrella").

Tots els continguts treballats els hem representat en un vídeo que hem elaborat utilitzant el Croma i que ens ha servit per presentar al concurs.

Tant si guanyem com si no, hem gaudit del procés i hem après la importància de fer totes aquestes accions.

 

Clica la imatge per veure el vídeo que hem presentat al concurs!

La salut sempre guanya 

 

 

Durant aquest primer tram del trimestre, Músics i Exploradors hem fet un treball de l’hivern i el cos.

Hem aprofitat les sensacions contrastades que ens pot oferir l’hivern (calor-fred) per vivenciar-les en el propi cos i així prendre’n consciència, a la vegada que ens ha permès treballar conceptes propis d’aquesta època de l’any; ajustant-nos als objectius de grup i individuals.

Hem fet activitats d’experimentació, treball a la sala multisensorial, activitats corporals i un treball transversal de comunicació i llenguatge, potenciant habilitats cognitives i comunicatives.

Buscant despertar l’interès, la curiositat i el gaudi per la relació amb l’espai, els objectes i les persones.

Aquí teniu l’Amida de cada aula per aprofitar i fer un treball de memòria:

 

 Amida hivern Músics gener21    AMIDA HIVERN MÚSICS

 

 

Amida hivern Exploradors gener 21 AMIDA HIVERN EXPLORADORS

 

Per celebrar el carnaval a les aules de Cuiners i Mariners hem fet activitats conjuntes:

 • El dilluns: Vam jugar al Joc del Rei-posant-nos complements com barrets.
 • El dimarts: Vam jugar a disfressar-nos i vam treballar conceptes matemàtics (numeració, pocs-molts,...).
 • El dimecres: Vam fer danses i vam ballar “En Joan petit”, “Eram sam, sam, “A poc i poc i de pressa”, la cançó d´en Santi,...
 • El dijous: Vam venir disfressats de casa i vam desfilar i fem molta ballaruca.
 • El divendres: Vam seguir amb la gresca i xerinola durant els tallers.

Ens ho hem passat molt bé!!!

Us deixem un vídeo recull d’aquests moments tan divertits (Clica la imatge)

Carnaval a Mariners i Cuiners febrer 21

Ja ha arribat en Carnestoltes a l'escola!!

Com cada any, ens ha portat els manaments per la setmana i molta gresca perquè passem uns dies plens de festa i diversió!

 

Clica el CALENDARI per veure els manaments i el símbol de DISFRESSA per veure la passarel·la!

CALENDARI CARNAVAL 20 21              Disfressa