aules

L'aula dels Firaires hem estat treballant la tardor i les tradicions culturals  a partir de diferents elements d'experimentació a través dels sentits i activitats de control de l'entorn:

Hem treballat:

 • La pluja a través de la pintura freda, l'aigua i fent ploure amb el núvol de control de l'entorn
 • Activitats de causa-efecte a través de l'OMI (el projector interactiu) 
 • Experimentació amb fulles seques i activitat de control de l'entorn per fer volar fulles.
 • Realització de crispetes a través de l'experimentació amb els sentits acompanyat d'una altra activitat de control de l'entorn.

En totes aquestes activitats hem estat potenciant i estimulant habilitats cognitives com l'atenció, la memòria i la percepció. També hem treballat la causa-efecte, la permanència de l'objecte i la demanda de continuïtat així com sensacions a través dels diferents sentits: la vista, l'olfacte, el gust, el tacte i l'oïda.

Aquí teniu el link de les diferents presentacions AMIDES on es veuen les diferents activitats: http://amidacomunica.cat/show/2220

 tardorfiraires.jpg

 

Aquests dies s'ha ha estat treballant la cultura de Mèxic lligat amb la Castanyada. Les aules de Bombers i Artistes van fer unes propostes basades en el “Día de muertos” com activitat emmarcada en el tema transversal d’aquest curs “Les cultures del món”, i en particular, la cultura mexicana.

Les aules del bloc de mar han conegut que són les catrines; les caricatures de calaveres somrient. Amb diferents materials i objectes, sobre siluetes de catrines, cada aula ha pogut confeccionar-ne de diferents.  

Cada aula ha pogut escollir materials tot tocant, mirant, partint de l’atenció, la percepció i discriminació de l’alumnat al llarg de la proposta.

Cada grup va treballar la proposta segons els seus objectius: la creativitat, les parts de la cara, els colors, les formes, conceptes espacials, etc.

Una activitat… múltiples objectius segons les necessitats de cada alumne!

El resultat de les diferents catrines s'han anat penjant decorant els armaris del passadís de mar.

Si voleu mirar com ho vam fer i com han quedat? Doncs cliqueu!!  http://amidacomunica.cat/show/2247

 

 

A la biaula de Músics-Exploradors s'ha dut a terme una activitat per experimentar amb el moviment lliure i els nostres cossos. La proposta ha partit dels principis de la dansa Contact per potenciar la competència corporal i altres canals de comunicació. 

El Contact-improvisació és una forma de dansa basada en l'exploració del propi cos i en el diàleg corporal amb altres cossos, desenvolupant moviment conjunt. 

L'activitat s'ha realitzat com a tastet inicial per poder valorar l'experiència corporal amb l'alumnat i recollir primeres impressions per una possible continuïtat del projecte.

Clica aquí per veure un resum de les sessions

Les darreres setmanes de juny, els Bombers hem jugat a un Escape-room (joc de pistes) a l'entorn d'un misteri relacionat amb el mar. A través d'aquest joc hem treballat:

 • Les bases cognitives: atenció, percepció, memòria.
 • Resoldre problemes emprant la lògica i les eines adequades treballades a matemàtiques: seriacions, classificacions, situacions espacials, formes geomètriques simples, numeració i resolució de petits problemes matemàtics.
 • Ser capaç de resoldre una seqüència lògica.
 • Resoldre problemes relacionats amb la lectoescriptura: reconeixement de lletres i sons, consciència fonològica i lectura i escriptura sil·làbica
 • Treballar la manipulació fina.
 • Potenciar la creativitat
 • Ser capaç de treballar en equip cooperant amb la resta de companys

S'ha gaudit molt de l'activitat tot i la calor d'aquests dies.

Agraïm la col·laboració de les famílies que ens han gravat videos perquè els nois i noies poguessin esbrinar els enigmes. 

 

Clica aquí per veure el muntatge!

La classe dels reporters i jardiners ens encanta col.laborar en els tallers conjunts de l’escola.

Ha estat molt divertit decorar el drac amb pètals de roba (JOCS FLORALS) i pintar pedres per fer un 3 en ratlla per poder jugar en el temps de lleure (Dia del RECICLATGE)

 

Les aules de Bombers i Artistes han treballat la història d'en Biel i les Balenes des de l'àmbit d'educació emocional i llenguatge. Aquesta història és una adaptació d'un conte amb el qual s'ha pogut fomentar, de forma general: 

 • Vocabulari específic (tant a nivell de pictogrames com oralment)
 • L’escolta activa
 • La comprensió lectora oral
 • Identificació de les emocions i els sentiments propis
 • Responsabilitat i coresponsabilitat
 • Autoregulació de la conducta
 • Treball d'habilitats de raonament i pensament
 • Establir estratègies per al diàleg
 • Sensibilitat, respecte i tolerància envers els altres i la seva diversitat. 
 • Actitud crítica en l’observació i en la interpretació de la realitat
 • Creativitat audiovisual 
 • La coneixença, el valor i l'estima cap a l’entorn natural, social i cultural més proper

Per tancar aquest projecte, van decidir fer un petit resum audiovisual de la història sent els propis protagonistes de la història. Ambdues aules han participat en la creació del guió, en la presa de decisions en el repartimetn dels papers de cada personatge i en l'atrezzo dels decorats com del vestuari específic de cada personatge o element del conte.

Aquest ha estat el resultat.

 

Les aules de Reporters i Jardiners han gaudit moltíssim de l'activitat de Musicoteràpia.

 

Cica aquí per veure un resum de les sessions.

Les aules de Bombers i Artistes han fet musicoteràpia amb l'Anna Losantos les dues últimes setmanes abans d'acabar el segon trimestre.

L'Anna els ha fet diferents ofertes musicals com ara: tocar instruments, seguir ritmes, treballar sons amb diferents intensitats i la importància del silenci. A part d'aquestes activitats han dut a terme un mini projecte: l'adaptació musical de la narrativa que estan treballant a llenguatge i educació emocional "En Martí i les balenes" de Barbara van Rheenenm que  han renombrat com a "En Biel i les balenes",  tot escollint la música i ajudant a l'Anna a crear les estrofes rimades per confeccionar la lletra de la cançó. 

 A més a més, també han trobat el moment per poder cantar cançons que els nois i noies de les biaules de Bombers i Artistes els agrada. 

En resum, les sessions de musicoteràpia han resultat ser tot un encert!"

 

Durant els darrers dies del segon trimestre, algunes aules del bloc de Mar vàrem  gaudir d'una activitat conjunta relacionada amb la Pasqua: La recerca d'ous de xocolata pel pati petit. 

L'alumnat de Bombers i Artistes han creat uns rodolins, amb el suport de l'adult, per donar pistes als companys i companyes de les altres aules del Bloc de Mar per cercar els ous de Pasqua.

Durant el procés de la creació dels rodolins, s'ha estat treballant un munt d'aspectes, entre ells: consciència fonològica, vocabulari i construcció de frases.

Ha estat una activitat on tots i totes han gaudit molt. 

Posteriorment, Inventors i Firaries han aprofitat els ous de xocolata que han trobat per treballar tot experimentar amb la xocolata: mirant, olorant, tocant i tastant.

Clica aquí per veure el vídeo

Les darreres dues setmanes,  les aules d’Inventors i Firaires hem fet musicoteràpia amb l’Anna Losantos .

Als nostres nens i nenes els hi ha agradat molt tornar a trobar-se amb l’Anna i compartir músiques, danses, cançons i jocs musicals. A tots i totes els  hi agrada interactuar tocant els instruments, traient  veu i ballant  acompanyats per l’Anna i la seva guitarra.

També poder escollir l’instrument que els hi ve de gust tocar, descobrir el so d’instruments nous i desconeguts i també sentir la vibració d’alguns instruments que fan pessigolles.

Tant pels nens i nenes com per les acompanyants, ha estat una experiència molt agradable i enriquidora que hem pogut aprofitar molt i  ens agradaria poder continuar el proper curs

 

Clica aquí per veure el vídeo

Aquest 2n trimestre, les aules de Cuiners i Mariners ens hem agrupat per pujar a la sala de psico. 

Un grup d’alumnes ha aprofitat per treballar conceptes matemàtics a nivell corporal. Han vivenciat alguns conceptes com sobre - sota, ràpid - a poc a poc, a dins - a fora, a dalt - a baix. A mesura que els vivenciaven, buscaven el símbol per posar-hi nom i, en alguns casos, també feien la cerca en les seves llibretes de comunicació. 
Tot això s'ha treballat a través d’una història en què cada infant escollia quin animal volia ser; començàvem tots junts a sota les onades i aleshores cada animal del mar anava fent un parell o tres de propostes; finalment acabàvem cada sessió junts a dalt del matalàs fent un massatge.

Aquesta proposta psicomotriu i pedagògica, a més a més de tenir presents objectius cognitius i comunicatius, s'ha compartit amb la fisio de la biaula per poder també tenir en compte tot d'aspectes motrius.

Aquestes activitats han quedat recollides en un Amida per recordar tots aquests conceptes: http://amidacomunica.cat/show/2108

Gràcies a la donació de Laptops HP, els alumnes de Bombers han pogut fer una activitat compartida i simultània, cadascú amb un Laptop amb el sofware i accés adequat a les característiques individuals de cada un. 

 

Gràcies a poder accedir a eines tecnològiques per a cada alumne dins l'aula, ens permet poder dissenyar activitats que fomenten un treball cooperatiu però a l'hora individual podent respectar així els ritmes, accesos i possibilitats de cada un.

Activitat: Mapa de paraules sobre el Mar.

Cada alumne, de manera individual en el seu Laptop, va creant i confeccionant una llista de paraules sobre el Mar en un document drive que a l'hora està compartit amb la resta de companys que també estan pensant i col·locant paraules a aquesta llista. La màgia de veure com van apareixen en la pantalla del laptop de cada un, altres paraules pensades i col·locades pels altres companys, ha facilitat en tot moment la concentració i atenció al llarg d'una activitat d'un treball cooperatiu. Un cop han donat per finalitzada la llista, l'han abocada al wordArt per fer un mapa de paraules com a resultat final.