El divendres 12 de novembre, les aules de Reporters i Jardiners van realitzar una activitat especial per tal de seguir treballant La Tardor.

Reunint-se a una aula i amb la pantalla interactiva i l’ordinador es van connectar amb la mare d’en Tomy, un dels alumnes de l'aula de reporters, l'Amorina per seguir una recepta de taronja amb xocolata, queella anava mostrant des de casa seva i reporters i jardiners anaven seguint des de l'escola. 

Ha agradat molt poder connectar amb una família de l'aula i compartir aquesta estona.

Durant l’activitat, es va poder tocar, olorar, tastar, experimentar  primer amb les taronges i després amb la xocolata (sencera i líquida).

Durant el procés d’elaboració, ha agradat tocar les taronges senceres, descobrir que eren suaus i algunes toves, que es podien aixafar i, tal i com explicava l’Amorina, que tenien molt de suc. Es van obrir tot esquitxant perquè eren molt sucoses. Es van olorar i tastar-ne, el suc  i també aixafar-les veient que eren llefiscoses.

 

Seguidament, van agafar la xocolata sencera, la van mirar, tocar i olorar. Un cop escalfada, van experimentar amb la xocolata calenta i desfeta. A molts dels dels reporters i jardiners els ha encantat el seu gust.

 

Finalment aguantant  la mitja lluna de taronja amb la mà, s'ha sucat dins d’un bol de xocolata desfeta. Quina sensació!!!! D’altres, accionant el commutador per tal de fer anar el braç articulat amb el got giratori i així poder fer caure la xocolata a  sobre de les taronges.

 

Així, ben bruts de mans i cara s'ha pogut gaudir molt d'aquesta activitat compartida entre família i escola gràcies a la gran pantalla interactiva.

.

 

Aquesta activitat està emmarcada dins del projecte “Ventana interactiva al mundo” amb el suport de la Fundació Mapfre.

L'escola s'ha presentat als Premios Romper barreras 2021 aconseguint un 2n premi en la categoria Colectiva. 

Aquest ha estat el vídeo guardonat on sota el títol Maneres i maneres es presenta un conjunt d'accessos i materials tecnològics que utilitza l'alumnat de l'escola amb l'objectiu de millorar l'autonomia i participació des d'una perspectiva lúdica i pedagògica.

Clica aquí per veure el vídeo

Aquesta castanyada hem estrenat la pantalla interactiva i el portàtil aconseguits amb el projecte “Ventana interactiva al mundo” gràcies a la Fundació Mapfre.

Les aules de Bombers i Artistes han pogut seguir la festa connectats des de la biaula amb aquesta pantalla.

Ha estat xulo poder-ho veure amb aquestes dimensions! Farem moltes coses interessants amb aquest nou material.

 

Durant el mes de setembre, la Nuri, especialista en cultura digital i noves tecnologies de l'escola, en reunió de tutores, va mostrar la pantalla interactiva que s'ha aconseguit gràcies el projecte finançat per la Fundació Mapfre en haver guanyat una de les ajudes socials en la convocatòria de projectes 2021. 

En aquesta sessió, va ensenyar les múltiples possibilitats d'activitats que les tutores poden realitzar amb el seu alumnat per iniciar el projecte que es durà a terme al llarg del curs emmarcat dins de les festes populars. 

Aquest curs, malgrat tota situació, hem pogut celebrar la Setmana Temàtica sota el lema "Estimem la Terra", com a continuació del curs passat.

Un dilluns, en cada passadís, vam trobar un missatge d'en Santi (amb step i pictos) recordant-nos que ens cal cuidar la Terra. Dimarts el Bloc de Mar va anar a l'hort a plantar aromàtiques i dimecres el de Muntanya. 

Aquests dies a les aules es van fer algunes activitats relacionades amb la Terra.

El dijous 3 de juny vam sortir tots al pati respectant els grups bombolla i les distàncies vam plantar una olivera i a prop seu una capsa del temps, a dins hi havia un cor fet amb material reciclat i frases sobre què ens agrada de l'escola, fet i pensat pels Bombers i Artistes.

Vam estar molt contents/es de veure'ns, malgrat haver de mantenir les distàncies."

Clica aquí per veure el resum de la setmana