Aquesta setmana els grups de Pintors, Esportistes i Exploradors hem anat d'excursió al Cosmocaixa a Barcelona!! Ens ho hem passat genial i hem experimentat sensorialment moltes coses que ens ha ofert el museu. A més a més, hem participat de l'activitat del TOCA-TOCA on hem pogut tocar animals de medis diversos. Ens ha encantat!!!

Clica la imatge per veure el vídeo!

Excursió al Cosmocaixa

Aquest tercer trimestre el Grup Flexible que elabora Curtmetratges l'han dut a terme en Manu i la Farah. Han escollit imitar tot fent una paròdia de la cançó i dels concursants Amaia i Alfred d'Eurovisió 2018. Ha estat una idea pensada, parlada i elaborada pel Grup Flexible de Llenguatge.

Vols veure els guanyadors d'EuroArboç '18?

euroarboç

Aquest trimestre és el trimestre de la Primavera i les nostres aules hem començat a treballar-la.

Un dels elements que es modifiquen en el nostre entorn és que comencem a veure més plantes i flors, així doncs hem començat a experimentar amb elles.

 

Primerament vam treballar a les aules l’observació i experimentació directa amb les flors i en vam fer un petit treball. Això ja ens va implicar iniciar el treball del concepte i paraula flor (oral, signe i símbol).

 

El 12 d’abril vam poder treballar aquest mateix concepte al Garden Passi de Mataró. Allà vam poder observar moltes i moltes flors de diferents, mides, colors, formes, etc.

Durant la sortida al Passi ens vam fixar en les plantes aromàtiques que ens van deixar mirar, tocar i olorar. Allà mateix ens vam fixar en els animals com els ratolins i els conills i també en objectes artificials com la gespa, animals de plàstic o verdures de mentida.

Però una cosa que ens va deixar encantats a tots plegats van ser les fonts, tocar l’aigua, observar les formes i sobretot escoltar el so relaxant de l’aigua brollar.

Al final vam comprar una alfàbrega, un romaní i un parell de geranis. Carregats, cansats i contents vam carregar furgonetes i cap a l’escola!!

 

El dilluns següent, vam retrobar-nos al pati del davant de les nostres classes i vam plantar les plantes que havíem comprat. Abans de tot vam tornar a tocar-les, olorar-les, vam intentar escoltar si feien soroll i algun agoserat va treure la llengua per si hi trobava gust!

Un cop vam fer el mateix amb les diferents plantes, va arribar el torn de remenar la terra, aleshores sí que ens vam ben embrutar i aquí ens va interessar “cotillejar” el què feien els altres companys!!

Vam posar fil a l’agulla i vam plantar els geranis a una jardinera i el romaní en un test i l’alfàbrega a un altre. Per poder passar les plantes del test a la jardinera les vam haver d’arrencar fent força i això ens va agradar.

I finalment les vam regar perquè s’agafessin bé i ara tenim un pati rebonic per poder sortir a jugar aquest trimestre!

Això sí, en acabat estàvem ben bruts i cansats, però molt contents!!!

 

Ara seguim treballant altres aspectes de la Primavera.

 

flor 1 Clica aquí si vols veure com ho hem fet!! flor 3

 

El passat dijous dia 10 de maig les aules d'Inventors i Exploradors hem anat d'excursió a Can Parcala on ens han acollit molt bé! Ens han explicat un munt de coses interessants relacionades amb les herbes aromàtiques i les abelles. 

Aquesta excursió va lligada amb el treball del conte de primavera on l'aula d'Exploradors estem treballant, a nivell d'experimentació, 3 plantes aromàtiques:
  • El ROMANÍ
  • La FARIGOLA
  • L'ESPÍGOL
En el conte també hi apareix una abella que va olorant diferents herbetes, i on a partir d'aquí també podem treballar el "m'agrada" i el "no m'agrada".
 
L'aula d'Inventors també estem treballant el conte i hem elaborat alguna de les titelles dels protagonistes per tal d'explicar-lo als altres companys a través dels Step-by-step i amb les seves pròpies paraules. 
 

 

Aquest tercer trimestre les aules de Bombers i Artistes hem anat a Can Parcala a conèixer el món de les abelles.

Abans d'anar d'excursió havíem treballat a la classe QUI són les ABELLES, ON viuen i QUÈ fan. A Can Parcala ens ho han pogut explicar i ensenyar en directe. Ah! i hem tastat una mel molt dolça i boníssima!

A la tornada, hem pogut pensar en tot el que hem fet, i aquelles novetats que hem après i que ara ja sabem de les abelles.

Moltes gràcies Oriol, Txema i Laura per fer-nos passar un dia tan genial!! Hem pogut aprendre moltes coses de les abelles i gaudir d'un dia fantàstica  la natura!!

Clica la imatge per veure com de bé ens ho vam passar!

Can Parcala BOMBERS I ARTISTES 26.04.18