Aquest trimestre és el trimestre de la Primavera i les nostres aules hem començat a treballar-la.

Un dels elements que es modifiquen en el nostre entorn és que comencem a veure més plantes i flors, així doncs hem començat a experimentar amb elles.

 

Primerament vam treballar a les aules l’observació i experimentació directa amb les flors i en vam fer un petit treball. Això ja ens va implicar iniciar el treball del concepte i paraula flor (oral, signe i símbol).

 

El 12 d’abril vam poder treballar aquest mateix concepte al Garden Passi de Mataró. Allà vam poder observar moltes i moltes flors de diferents, mides, colors, formes, etc.

Durant la sortida al Passi ens vam fixar en les plantes aromàtiques que ens van deixar mirar, tocar i olorar. Allà mateix ens vam fixar en els animals com els ratolins i els conills i també en objectes artificials com la gespa, animals de plàstic o verdures de mentida.

Però una cosa que ens va deixar encantats a tots plegats van ser les fonts, tocar l’aigua, observar les formes i sobretot escoltar el so relaxant de l’aigua brollar.

Al final vam comprar una alfàbrega, un romaní i un parell de geranis. Carregats, cansats i contents vam carregar furgonetes i cap a l’escola!!

 

El dilluns següent, vam retrobar-nos al pati del davant de les nostres classes i vam plantar les plantes que havíem comprat. Abans de tot vam tornar a tocar-les, olorar-les, vam intentar escoltar si feien soroll i algun agoserat va treure la llengua per si hi trobava gust!

Un cop vam fer el mateix amb les diferents plantes, va arribar el torn de remenar la terra, aleshores sí que ens vam ben embrutar i aquí ens va interessar “cotillejar” el què feien els altres companys!!

Vam posar fil a l’agulla i vam plantar els geranis a una jardinera i el romaní en un test i l’alfàbrega a un altre. Per poder passar les plantes del test a la jardinera les vam haver d’arrencar fent força i això ens va agradar.

I finalment les vam regar perquè s’agafessin bé i ara tenim un pati rebonic per poder sortir a jugar aquest trimestre!

Això sí, en acabat estàvem ben bruts i cansats, però molt contents!!!

 

Ara seguim treballant altres aspectes de la Primavera.

 

flor 1 Clica aquí si vols veure com ho hem fet!! flor 3